Renovatie dakkapel

Heeft u een oude dakkapel en wilt u die graag renoveren? Een dakkapelspecialist is de geschikte partner om uw dakkapel te renoveren.

Voordat ze gaan renoveren inspecteren ze uw huidige dakkapel. Als blijkt dat de dakkapel niet meer te redden is, dan adviseren ze om de dakkapel in z’n geheel te vervangen. Vaak zijn de kosten lager om de dakkapel te vervangen, dan om de dakkapel te renoveren.

Als blijkt dat de dakkapel in goede of redelijke staat is, dan is het slim om deze te renoveren. De kosten van opknappen vallen dan lager uit. Zo vervangen ze de zijkanten van uw dakkapel met kunststof of glad rabat. Of ze vervangen uw houten kozijnen door kunststof exemplaren. Hierdoor kan uw huidige dakkapel weer flink wat jaartjes mee.

Stelt u eens voor dat u een dakkapel van hout heeft die in een slechte staat verkeerd. U zou graag willen dat u daar geen omkijken meer naar had en niet om de zoveel jaar weer het dak op moet om te gaan schilderen. Ze kunnen dan uw dakkapel een renovatie beurt laten ondergaan. Dat wil zeggen een nieuw kozijn in de bestaande dakkapel plaatsen. De kunststof kozijnen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder antraciet.

Wat gebeurt er bij de renovatie van een dakkapel?

  • Oud glas verwijderen
  • Kozijnstijlen wegzagen en draairaam verwijderen
  • Lood indien nodig vervangen 
  • Zijwangen demonteren, Lood indien nodig vervangen en aanbrengen nieuwe zijwangen
  • Materiaal naar keuze (trespa, keraliet of anders) 
  • Boeiboord vervangen voor trespa boeiboord kleur naar keuze
  • Kozijn plaatsen in de bestaande sparing incl. dubbelglas plaatsen 
  • Afval afvoeren optioneel

Als de dakbedekking van de bestaande dakkapel bitumineus is en 10 jaar of ouder, is het wellicht zinvol om tijdens de renovatie deze gelijk te vervangen voor EPDM dakbedekking. Als de reparatiewerkzaamheden te groot zijn is het misschien raadzaam om door hun twee offertes te laten maken; een voor renovatie en een voor een totaal nieuwe dakkapel. Dan is het buiten en binnen weer geheel nieuw, zodat er van alle moderne comfort genoten kan worden.